28 Mayıs 2012 Pazartesi
Ayvalık Zeytin Müzesi açıldı
Ayvalıkdaydım hafta sonu Zeytin Müzesi'nin açılışında. Şenlik, eğlence alışveriş, yemek yarışması, pazar gezisi, dostlarla buluşma hepsi biraraydı.
Ayvalık Belediyesi, özellikle mübadele döneminde Girit ve Midilli’nin yanı sıra Boşnak kültürünün en güzel örneklerinden oluşan yemekleri bir kitapta toplamak için 2.cisini düzenledi bu yıl da. ‘En İyi Tarif Benimki’ sloganıyla düzenlenen şenlikte Yunanistan’ın Midilli adasından gelenlerle Ayvalıklı ev hanımları sundu güzel hünerlerini bizlere.
Peynirli Patlıcan, Kabak Çiçeği Dolması, İncir tatlısı, Kuzu Etli Maydonoz yemeği, Kolocito, Etli Enginar Kapama, Enginarlı Kuzu Yahni, Asma Yaprağında Enginar Dolması, Ebegümeçli Kabak Dolması, Zeytinyağlı Enginar, Lorlu Tart, Sufahazo, Sirkeli Kalamar ve daha birçok yemek tadımladık
Yüzde 60 lezzet, yüzde 20 orijinallik, yüzde 10 görsellik ve yüzden 10’da teknik ve doğru malzeme kullanma kriterleriyle puanlama yaptık. İstanbul Divan Otel’in Aşçıbaşısı Aydın Demir, ben, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aylin Öney Tan, Yunanistan’ın ünlü gazetecisi İrene Kanlı, Yunanlı Gurme Yazarı Kleanthi Voulala, Ayvalıklı Restoran İşletmecisi Fatma Karakuş ve 25 yıllık ev hanımı Dilek Türközen’i jüri üyelikleriydik. Yukarda gördüğünüz börek 1., asma yaprağına sarılı enginar dolması 2. ve sirkeli kalamar da 3. oldu.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Okul gezimiz olmasaydı, gelmeyi çok istemiştim. İlk üç gerçekten çok şık görünüyor. Merak ettim kalamarın içinde karides, mantar, peynir dolgusu mu var?
YanıtlaSilOzlem çok geç görmüşüm mesajını özürler:)) Hayır sadece bacaklarını koyuyorlar içine hiç peynir yok canim.
YanıtlaSilÖzlemciğim geç cevap verdiğim için özürler.:))
YanıtlaSilHayır içinde sadece bacakları var kalamarın hiç peynir veya başka malzeme yok.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil