17 Ocak 2014 Cuma

Bayram Çöreği-Diyarbakır Mutfağı Kitabı

Metro Kültür Yayınları’nınYayın Yönetmeni ve Editörü Nilhan Aras tarafından kaleme alınan ‘Bayram Çöreği-Diyarbakır Mutfağı’  Metro Kültür Yayınları’ndan çıkan yeni bir kitap.
Diyarbakır mutfağını merkeziyle, ilçesiyle, köyüyle Diyarbakırlıların anlattığı kitap halk kültürünü temel alarak yazılmış. Kitapta 256 yemek tarifi yer alıyor.


Türkiye gibi çok geniş bir coğrafyada yaşamanın büyük bir zenginlik olduğunu ifade eden kitabın yazarı Nilhan: “Ne kadar büyük bir şanstır ki, çok büyük ve rengarenk bir mozaiği oluşturuyor, birlikte yaşıyoruz.Biz de Metro olarak, bu zenginliğin çok önemli bir öğesi olan yöresel mutfakları çalışma alanımız olarak kabul ettik. Çünkü mutfak, kültüre ilişkin çok şey anlatabilir. Örneğin; bugüne kadar bölgede hangi etnik ve dini kimlikler yaşamış, yaşıyor; hangi ev hangi kimliği temsil eder; sosyal yaşamdaki baskın günler nelerdir; bu günler nasıl geçirilir gibi soruların yanıtları, bazen önemsiz gibi görünen bir yemek tarifinden kolayca bulunabilir. Bu anlamda Diyarbakır üzerine çalışma fikri beni çok etkiledi. Diyarbakır’ın sihirli dünyasının okurları da içine çekeceğine inanıyorum” diyor.

‘Bayram Çöreği - Diyarbakır Mutfağı’ kitabı, zengin ve özgün içeriğiyle dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışması Gourmand’ta  ‘En İyi Yerel Mutfak Kitabı’ kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Büyük bir başarı ile ana elemeden geçerek Diyarbakır mutfağını tüm dünyaya tanıtmasını dilerim.




5 yorum:

  1. Sevgili Nilhan arkadaşımızı gönülden kutlarım.Eminim ki bu ödülü her satırı ile haketmiştir.En kısa zamanda bir tane edinip keyfini çıkartmak isterim.Anadolu mutfağına yaptığı bu güzel hizmet için değerli dost Nilhan Aras'a sonsuz saygı ve teşekkürlerimle.

    YanıtlaSil