10 Ekim 2011 Pazartesi

DOMATES SOSLARINIZI HAZIRLADINIZ MI?

Bu Pazar 10 kg. domates alındı, güzelce yıkandı, dörde bölündü, deniz tuzu eşliğinde tencerelere bölüştürülerek kaynamaya bırakıldı. Bu arada konserve kavanozlari bulaşık makinesinde, kapakları tencerede kaynatılarak dezenfekte edildi.
Yaklaşık 1 saat 15 dakika pişen, suyunu iyice çeken domatesler sıcak sıcak kavanozlara tepeleme doldururp, en üste bir çimdik tuz ilavesi ile kapakları sıkıca kapatıldı. Ters çevrilerek bir gece soğumaya bırakıldı. Sonuçta 10 kilo domatesden güzeller güzeli 4 kilo sosum oldu. Kışın canimiz domates çektiğinde imdadımıza yetişecek lezzetli kırmızı elbiseli, beyaz şapkalı kavanozlarim kilerde beni bekliyor olacak. Siz de elinizi çabuk tutun, bu hafta yaptınız yaptınız, yoksa domates kokusunu içinize çekmek için Haziran ayını beklemeniz gerekecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder